מה חדש?

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 1 לשנת תש"ף
שנה טובה ופוריה לכל ציבור המורים
יצא לאור הספר מבחני בגרות בפיזיקה - 5 יחידות לימוד - 2019

בימים אלה יצאה לאור מהדורת 2019 של הספר "מבחני בגרות בפיזיקה – 5 יחידות לימוד - 2019".
לפרטים לחצו על הכותרת
טורניר הכספות תש"ף יוצא לדרך

אתם מוזמנים לקחת חלק בפעילות תחרותית במסגרתה אתם עומדים מול תיבה ("כספת") שבתוכה לייזרים, חוטי חשמל, מגנטים ומאוורר. יש לכם עשר דקות לפרוץ אותה, והספירה לאחור כבר החלה. האם תצליחו לפצח את הקוד שיפתח את המנעול? טורניר הפיזיקה על שם שלהבת פריאר הוא ההזדמנות שלכם להוכיח לכולם שאתם מסוגלים. בטורניר, שהוא האירוע הגדול של תלמידי הפיזיקה בארץ, תתמודדו מול עשרות צוותים נוספים של תלמידי כיתות י"ב במגמת פיזיקה מרחבי העולם.
אולימפיאדת הפיזיקה העולמית בישראל - יולי 2019 נבחרת ישראל סיימה עטורת מדליות

כבוד וגאווה לזוכים ותודות למנחים ולמורים שהכינו, הנחו והובילו!
פיזיקה בתנועה - בהנחיית דר' רוני זוהר

מדור חדש העוסק בשילוב חדשנות מומלצת בהוראת הפיזיקה באמצעות פעילות תנועתית בהנחיית דר' רוני זוהר
לוגוים: משרד החינוך, מטח, LNET

הכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון"

הנכם מוזמנים לכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון" בסימן חדשנות ויצירתיות בהוראה למידה והערכה.
הכנס המקוון יתקיים בט' באייר תשע"ט, 14.05.2019, בין השעות 15:00 - 18:00.
כנס המורים הבינלאומי במסגרת טורניר הכספות

יום רביעי, 10 באפריל 2019
10:30 – 17:30
אולם הברווז,
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע
צו 8 חינוכי - מצגות

הועלו לאתר המצגות והקלטת ההרצאות שהועברו על ידי אולגה שוסטרמן במסגרת פעילויות צו 8 חינוכי

הזמנה להשתלמויות בנושא שער לפיזיקה - חקר מובנה

במסגרת ההשתלמות נתנסה בסדרה של פעילויות חקר המיועדות להגברת תחושת המסוגלות והסקרנות של התלמידים במטרה לעודדם לבחירה בלימודי הפיזיקה לבגרות, והקניה של ידע, מיומנויות והרגלי עבודה המסייעים להתמודד עם האתגרים שמציבים הלימודים במגמת הפיזיקה.
ההשתלמויות אלה עתידות להתקיים בקיץ תשע"ט בין התאריכים 1-4 ביולי ו-14-17 ביולי במכון ויצמן.
מקורות לתמיכה ברשת למורים ולתלמידים

רשימת אתרים שכוללים חומרים מגוונים לתמיכת מערכי ההוראה של המורים ויכולים לשמש גם כאתרי תמיכה לחזרה והעמקה של תלמידים
עבודות גמר -  הנחיות ודגשים

עבודות גמר - הנחיות ודגשים

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות ודגשים אליהם יש להתייחס במהלך הכנת עבודת הגמר בפיזיקה, בכל שלבי העבודה. הערות אלה מבוססות על מעקב אחר תהליך ההכנה וההגשה של ההצעות והעבודות בשנים האחרונות, וטיפול בבעיות שונות שעלו.
דגשים אלו מובאים לצורך ריענון הידע של כל העוסקים בהכנתן של עבודות הגמר בפיזיקה, לצורך שיפורו של תהליך חינוכי מיוחד זה ולהכנתן של עבודות איכותיות ומקצועיות יותר.
הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים לקראת בגרות

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים בהקשר של בחינות הבגרות בפיזיקה.

שאלון מכניקה לדוגמה

שאלון חשמל לדוגמה

החומר האפל והדינוזאורים

הרצאתו של פרופסור ליסה רנדל מאוניברסיטת הרווארד, 17.12.2017, 18:15 - 19:00.
הכניסה חופשית.
ספר חשמל ומגנטיות בהוצאת מט"ח

המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט"ח) הוציא לאור ספר חשמל ומגנטיות המיועד לתלמידי החטיבה העליונה על פי תכנית הלימודים העדכנית
אסטרונומיה בפעולה

אתר אסטרונומיה בפעולה http://www.aastro.net נועד לקדם את הידע באסטרונומיה בקרב תלמידי תיכון וחטיבות ביניים.
"לכיתה" - מעצבים חינוך יחד

"לכיתה" מזמינה מורים מובלים למתמטיקה ומדעים להגשים את החלום הפדגוגי שלהם.
כריכת הספר "פיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד"

פיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד

מאת רון הדר
שאלון 036381 מכניקה וחשמל (תכנית ה- 70%)
הספר מיועד לתלמידי פיזיקה אינטרניים המתכוננים לבחינת הבגרות בפיזיקה. תוכן הספר מעודכן לתכנית הלימודים של משרד החינוך לקיץ 2017 בהתאם לחוזרי המפמ"ר ותכנית הרפורמה ללמידה משמעותית.
breakthroughjuniorchallenge

תחרות עולמית שנתית לתלמידי תיכון שנועדה לקדם חשיבה יצירתית על מדע. קהל היעד הוא תלמידים בגילאי
תיכון שנועדה לקדם חשיבה יצירתית על מדע. קהל היעד הוא תלמידים בגילאי 13 עד 18 מכל מדינה בעולם, המוזמנים ליצור ולשלוח סרטונים מקוריים (5 דקות מקסימום) המביאים לחיים מושג או תיאוריה במדעי החיים, פיסיקה או מתמטיקה. הסרטונים נשפטים בהתאם ליכולת של התלמיד לתקשר רעיונות מדעיים ovמורכבים ומרתקים, בדרך יצירתית, ברורה ומלאת דמיון. הפרס הוא מלגה של 250,000$ (!).
למידע נוסף ניתן לפנות לרוית באר: dcm@sf.mfa.g.il