מה חדש?

הספר "פיזיקה לכיתה ט' רמה א'" נועד למלא צורך בלימוד מדע הפיזיקה בכיתה ט
נפתחה ההרשמה  לבית  המדרש  'נקודת  ארכימדס'  לשנת  תשפ"א

נפתחה ההרשמה לבית המדרש 'נקודת ארכימדס' לשנת תשפ"א

תכנית לקידום גישת החקר בבית הספר בו עובד המורה-מנחה, על מנת לפתח ולהרחיב את למידת החקר במקצוע הפיזיקה המחקרית בבתי ספר נוספים בארץ. פרטים והרשמה בקובץ המצורף
פורסם מיקוד פיזיקה תש"ף - 2020

הודעה למורי הפיזיקה - היערכות ללמידה מרחוק - קורונה

הפיקוח על הוראת הפיזיקה בשיתוף עם מרכז מורי הפיזיקה במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן, ובשיתוף גורמים חיצוניים בנו תשתית שתאפשר המשך הוראה מרחוק . פרטים בקבצים המצורפים
חוזר מפמ"ר פיזיקה תש"ף/ 2 – בחינות

חוזר פיקוח זה מוקדש לנושא בחינות הבגרות בפיזיקה תש"ף ומהווה השלמה לחוזר מפמ"ר תש"ף/ – 1 . חוזר זה מפרט את המגמות והחידושים המתוכננים ע"י הפיקוח על הפיזיקה בנושא המעבדה כמו גם את כל המידע הדרוש למורים ולנבחנים לקראת בחינות הבגרות תש"ף. בנוסף, חשוב מאוד להתעדכן בנספחים לחוזר זה, המפרטים את השינויים בהנחיות לנבחן וכן במחוונים על פיהם מוערכות הבחינות.

הרשמה לתוכנית רוטשילד-ויצמן לתואר שני במתכונת חדשה

פתרונות רשמיים לבחינות הבגרות במכניקה וחשמל תשע"ט

הקבצים המצורפים כוללים "פתרון רשמי" של בחינות הבגרות במכניקה וחשמל תשע"ט. הפתרונות כוללים הוראות המחוון (כמה נקודות הורדו לכל סעיף והנימוק לכך). פתרון מפורט זה מאפשר לכל מורה לדעת ולהכיר כיצד משתמשים במחוון ואף יותר מכך – כיצד אמורים לענות על הבחינה.
כלי עזר לסרטוט תרשימים

מצורפים קישורים לאתרים בהם ניתן למצוא פריטים לסרטוט תרשימים פיזיקליים לדפי עבודה ומבחנים

אתרי תמיכה בעיתות חירום

קובץ המרכז רשימת אתרים חינמיים בהם ניתן להסתייע בהוראה מתוקשבת בעיתות חירום
חוזר מפמ"ר  מס' 1  תש"ף

חוזר מפמ"ר מס' 1 תש"ף

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 1 לשנת תש"ף
שנה טובה ופוריה לכל ציבור המורים
יצא לאור הספר מבחני בגרות בפיזיקה - 5 יחידות לימוד - 2019

בימים אלה יצאה לאור מהדורת 2019 של הספר "מבחני בגרות בפיזיקה – 5 יחידות לימוד - 2019".
לפרטים לחצו על הכותרת
פיזיקה בתנועה - בהנחיית דר' רוני זוהר

מדור חדש העוסק בשילוב חדשנות מומלצת בהוראת הפיזיקה באמצעות פעילות תנועתית בהנחיית דר' רוני זוהר
לוגוים: משרד החינוך, מטח, LNET

הכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון"

הנכם מוזמנים לכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון" בסימן חדשנות ויצירתיות בהוראה למידה והערכה.
הכנס המקוון יתקיים בט' באייר תשע"ט, 14.05.2019, בין השעות 15:00 - 18:00.
כנס המורים הבינלאומי במסגרת טורניר הכספות

יום רביעי, 10 באפריל 2019
10:30 – 17:30
אולם הברווז,
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע
צו 8 חינוכי - מצגות

הועלו לאתר המצגות והקלטת ההרצאות שהועברו על ידי אולגה שוסטרמן במסגרת פעילויות צו 8 חינוכי

הזמנה להשתלמויות בנושא שער לפיזיקה - חקר מובנה

במסגרת ההשתלמות נתנסה בסדרה של פעילויות חקר המיועדות להגברת תחושת המסוגלות והסקרנות של התלמידים במטרה לעודדם לבחירה בלימודי הפיזיקה לבגרות, והקניה של ידע, מיומנויות והרגלי עבודה המסייעים להתמודד עם האתגרים שמציבים הלימודים במגמת הפיזיקה.
ההשתלמויות אלה עתידות להתקיים בקיץ תשע"ט בין התאריכים 1-4 ביולי ו-14-17 ביולי במכון ויצמן.
מקורות לתמיכה ברשת למורים ולתלמידים

רשימת אתרים שכוללים חומרים מגוונים לתמיכת מערכי ההוראה של המורים ויכולים לשמש גם כאתרי תמיכה לחזרה והעמקה של תלמידים
עבודות גמר -  הנחיות ודגשים

עבודות גמר - הנחיות ודגשים

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות ודגשים אליהם יש להתייחס במהלך הכנת עבודת הגמר בפיזיקה, בכל שלבי העבודה. הערות אלה מבוססות על מעקב אחר תהליך ההכנה וההגשה של ההצעות והעבודות בשנים האחרונות, וטיפול בבעיות שונות שעלו.
דגשים אלו מובאים לצורך ריענון הידע של כל העוסקים בהכנתן של עבודות הגמר בפיזיקה, לצורך שיפורו של תהליך חינוכי מיוחד זה ולהכנתן של עבודות איכותיות ומקצועיות יותר.
הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים לקראת בגרות

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים בהקשר של בחינות הבגרות בפיזיקה.

שאלון מכניקה לדוגמה