מה חדש?

השתלמויות קייץ למורים ולבורנטים

במדור הרשמה לקורסים פורסמו מספר רב של השתלמויות קיץ למורים וללבורנטים לפיזיקה. ציבור המורים מוזמן לתכנן את השתלמויות הקיץ המתאימות ולשריין את התאריכים (כולל להשתלמויות שטופס ההרשמה אליהם יפורסם בהמשך)
פיזיקה בתנועה - בהנחיית דר' רוני זוהר

מדור חדש העוסק בשילוב חדשנות מומלצת בהוראת הפיזיקה באמצעות פעילות תנועתית בהנחיית דר' רוני זוהר
לוגוים: משרד החינוך, מטח, LNET

הכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון"

הנכם מוזמנים לכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון" בסימן חדשנות ויצירתיות בהוראה למידה והערכה.
הכנס המקוון יתקיים בט' באייר תשע"ט, 14.05.2019, בין השעות 15:00 - 18:00.
כנס המורים הבינלאומי במסגרת טורניר הכספות

יום רביעי, 10 באפריל 2019
10:30 – 17:30
אולם הברווז,
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע
בחינות בגרות במדור שאלוני בגרות

הוספו שאלונים משנים תשס"ד (2004) ותשס"ג (2003)
צו 8 חינוכי - מצגות

הועלו לאתר המצגות והקלטת ההרצאות שהועברו על ידי אולגה שוסטרמן במסגרת פעילויות צו 8 חינוכי

הזמנה להשתלמויות בנושא שער לפיזיקה - חקר מובנה

במסגרת ההשתלמות נתנסה בסדרה של פעילויות חקר המיועדות להגברת תחושת המסוגלות והסקרנות של התלמידים במטרה לעודדם לבחירה בלימודי הפיזיקה לבגרות, והקניה של ידע, מיומנויות והרגלי עבודה המסייעים להתמודד עם האתגרים שמציבים הלימודים במגמת הפיזיקה.
ההשתלמויות אלה עתידות להתקיים בקיץ תשע"ט בין התאריכים 1-4 ביולי ו-14-17 ביולי במכון ויצמן.

הנחיות לבחינת "מעבדת חקר" בפיזיקה (036386) - תשע"ט

חשוב לקרוא את המסמך כולו.
שימו לב: נדרש שעון עצר (סטופר).
הזמנה למפגש על תכנית רוטשילד ויצמן

תוכנית רוטשילד ויצמן מארגנת מפגש שמטרתו לחשוף את התוכנית למורים למדעים (ביולוגיה, כימיה, פיזיקה) ולמתמטיקה שעשויים להתעניין בלימודי תואר שני בתכנית, ולהפגישם עם בוגריה.
אתם מוזמנים להשתתף במפגש זה, וכן להביא עמכם מורים עמיתים (מבית הספר או מבתי ספר אחרים) שמתעניינים לשמוע על התוכנית.
המפגש יתקיים ביום שני 25.2.19 , כ' אדר א', בשעה 19:00 בחדר הדיונים במחלקה להוראת המדעים.
חוזר מפמ"ר תשע"ט/2 - בחינות

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 2 לשנת תשע"ט העוסק בבחינות הבגרות בפיזיקה השנה
בהצלחה רבה לתלמידים ולמורים
רשימת מדריכים תשע"ט

רשימת מדריכים מעודכנת לשנת הלימודים תשע"ט

קול קורא למורים מצטיינים למדעים ולמתמטיקה

בואו ללמוד לתואר שני (ללא תזה) בהוראת מדעים במכון ויצמן למדע.
מקורות לתמיכה ברשת למורים ולתלמידים

רשימת אתרים שכוללים חומרים מגוונים לתמיכת מערכי ההוראה של המורים ויכולים לשמש גם כאתרי תמיכה לחזרה והעמקה של תלמידים
חוזר מפמ"ר מס' 1 תשע"ט

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 1 לשנת תשע"ט
שנה טובה ופוריה לכל ציבור המורים
עבודות גמר -  הנחיות ודגשים

עבודות גמר - הנחיות ודגשים

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות ודגשים אליהם יש להתייחס במהלך הכנת עבודת הגמר בפיזיקה, בכל שלבי העבודה. הערות אלה מבוססות על מעקב אחר תהליך ההכנה וההגשה של ההצעות והעבודות בשנים האחרונות, וטיפול בבעיות שונות שעלו.
דגשים אלו מובאים לצורך ריענון הידע של כל העוסקים בהכנתן של עבודות הגמר בפיזיקה, לצורך שיפורו של תהליך חינוכי מיוחד זה ולהכנתן של עבודות איכותיות ומקצועיות יותר.
הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים לקראת בגרות

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים בהקשר של בחינות הבגרות בפיזיקה.

שאלון מכניקה לדוגמה

שאלון חשמל לדוגמה

פורסם חוזר מפמ"ר פיזיקה תשע"ח/2 - פיצול בחינות הבגרות בפיזיקה

חוזר המפרט את נושא פיצול בחינות הבגרות בפיזיקה בשנת הלימודים הנוכחית (תשע"ח) פורסם
החומר האפל והדינוזאורים

הרצאתו של פרופסור ליסה רנדל מאוניברסיטת הרווארד, 17.12.2017, 18:15 - 19:00.
הכניסה חופשית.