מה חדש?

יצא לאור הספר מבחני בגרות בפיזיקה - 5 יחידות לימוד - 2019

בימים אלה יצאה לאור מהדורת 2019 של הספר "מבחני בגרות בפיזיקה – 5 יחידות לימוד - 2019".
לפרטים לחצו על הכותרת
טורניר הכספות תש"ף יוצא לדרך

אתם מוזמנים לקחת חלק בפעילות תחרותית במסגרתה אתם עומדים מול תיבה ("כספת") שבתוכה לייזרים, חוטי חשמל, מגנטים ומאוורר. יש לכם עשר דקות לפרוץ אותה, והספירה לאחור כבר החלה. האם תצליחו לפצח את הקוד שיפתח את המנעול? טורניר הפיזיקה על שם שלהבת פריאר הוא ההזדמנות שלכם להוכיח לכולם שאתם מסוגלים. בטורניר, שהוא האירוע הגדול של תלמידי הפיזיקה בארץ, תתמודדו מול עשרות צוותים נוספים של תלמידי כיתות י"ב במגמת פיזיקה מרחבי העולם.
אולימפיאדת הפיזיקה העולמית בישראל - יולי 2019 נבחרת ישראל סיימה עטורת מדליות

כבוד וגאווה לזוכים ותודות למנחים ולמורים שהכינו, הנחו והובילו!
פיזיקה בתנועה - בהנחיית דר' רוני זוהר

מדור חדש העוסק בשילוב חדשנות מומלצת בהוראת הפיזיקה באמצעות פעילות תנועתית בהנחיית דר' רוני זוהר
לוגוים: משרד החינוך, מטח, LNET

הכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון"

הנכם מוזמנים לכנס השנתי המקוון של המזכירות הפדגוגית "בקיוון הנכון" בסימן חדשנות ויצירתיות בהוראה למידה והערכה.
הכנס המקוון יתקיים בט' באייר תשע"ט, 14.05.2019, בין השעות 15:00 - 18:00.
כנס המורים הבינלאומי במסגרת טורניר הכספות

יום רביעי, 10 באפריל 2019
10:30 – 17:30
אולם הברווז,
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע
צו 8 חינוכי - מצגות

הועלו לאתר המצגות והקלטת ההרצאות שהועברו על ידי אולגה שוסטרמן במסגרת פעילויות צו 8 חינוכי

הזמנה להשתלמויות בנושא שער לפיזיקה - חקר מובנה

במסגרת ההשתלמות נתנסה בסדרה של פעילויות חקר המיועדות להגברת תחושת המסוגלות והסקרנות של התלמידים במטרה לעודדם לבחירה בלימודי הפיזיקה לבגרות, והקניה של ידע, מיומנויות והרגלי עבודה המסייעים להתמודד עם האתגרים שמציבים הלימודים במגמת הפיזיקה.
ההשתלמויות אלה עתידות להתקיים בקיץ תשע"ט בין התאריכים 1-4 ביולי ו-14-17 ביולי במכון ויצמן.

הנחיות לבחינת "מעבדת חקר" בפיזיקה (036386) - תשע"ט

חשוב לקרוא את המסמך כולו.
שימו לב: נדרש שעון עצר (סטופר).
הזמנה למפגש על תכנית רוטשילד ויצמן

תוכנית רוטשילד ויצמן מארגנת מפגש שמטרתו לחשוף את התוכנית למורים למדעים (ביולוגיה, כימיה, פיזיקה) ולמתמטיקה שעשויים להתעניין בלימודי תואר שני בתכנית, ולהפגישם עם בוגריה.
אתם מוזמנים להשתתף במפגש זה, וכן להביא עמכם מורים עמיתים (מבית הספר או מבתי ספר אחרים) שמתעניינים לשמוע על התוכנית.
המפגש יתקיים ביום שני 25.2.19 , כ' אדר א', בשעה 19:00 בחדר הדיונים במחלקה להוראת המדעים.
חוזר מפמ"ר תשע"ט/2 - בחינות

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 2 לשנת תשע"ט העוסק בבחינות הבגרות בפיזיקה השנה
בהצלחה רבה לתלמידים ולמורים
רשימת מדריכים תשע"ט

רשימת מדריכים מעודכנת לשנת הלימודים תשע"ט

קול קורא למורים מצטיינים למדעים ולמתמטיקה

בואו ללמוד לתואר שני (ללא תזה) בהוראת מדעים במכון ויצמן למדע.
מקורות לתמיכה ברשת למורים ולתלמידים

רשימת אתרים שכוללים חומרים מגוונים לתמיכת מערכי ההוראה של המורים ויכולים לשמש גם כאתרי תמיכה לחזרה והעמקה של תלמידים
חוזר מפמ"ר מס' 1 תשע"ט

פורסם חוזר מפמ"ר מס' 1 לשנת תשע"ט
שנה טובה ופוריה לכל ציבור המורים
עבודות גמר -  הנחיות ודגשים

עבודות גמר - הנחיות ודגשים

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות ודגשים אליהם יש להתייחס במהלך הכנת עבודת הגמר בפיזיקה, בכל שלבי העבודה. הערות אלה מבוססות על מעקב אחר תהליך ההכנה וההגשה של ההצעות והעבודות בשנים האחרונות, וטיפול בבעיות שונות שעלו.
דגשים אלו מובאים לצורך ריענון הידע של כל העוסקים בהכנתן של עבודות הגמר בפיזיקה, לצורך שיפורו של תהליך חינוכי מיוחד זה ולהכנתן של עבודות איכותיות ומקצועיות יותר.
הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים לקראת בגרות

בקובץ המצורף תמצאו הנחיות, המלצות ודגשים לתלמידים בהקשר של בחינות הבגרות בפיזיקה.

שאלון מכניקה לדוגמה

שאלון חשמל לדוגמה

פורסם חוזר מפמ"ר פיזיקה תשע"ח/2 - פיצול בחינות הבגרות בפיזיקה

חוזר המפרט את נושא פיצול בחינות הבגרות בפיזיקה בשנת הלימודים הנוכחית (תשע"ח) פורסם