תוכנית הלימודים ויישומה בהוראה: אלקטרומגנטיות – קיץ תשפ"א

כניסה להוראת הפיזיקה מלווה באתגרים רבים ומציפה שאלות מורכבות: כיצד לגרום לכך שהתלמידים יבינו היטב את החומר, יאהבו פיזיקה ותהיה להם מוטיבציה ללמוד?

בהשתלמויות הקיץ מורים מנוסים ומצוינים ישתפו מורים בתחילת דרכם בסודות הוראת הפיזיקה – הוראה מאתגרת, היברידית, עמוקה ומלהיבה.
ההשתלמות משלבת בתוכה שני עולמות: עולם התוכן של הוראת הפיזיקה והעולם הדידקטי.
בעולם התוכן המורים יכירו לעומק את תוכניות הלימודים באלקטרומגנטיות ואת הקשיים בהוראתה.
בעולם הדידקטי המורים יכירו את הרמה הנדרשת בהוראה, קשיים בהוראה ובלמידה, מיומנויות שצריך לפתח אצל המורה והתלמיד, ומעבדות המלוות את לימודי הפיזיקה בחטיבה העליונה.
כל מפגש יעסוק בשאלות "איך" ו"למה": איך מלמדים כל נושא, ולמה עולים קשיים? ההשתלמות תציג שילוב הדגמות וסרטים, שימוש בהדמיות פיזיקליות ועוד. כמו כן יבינו המשתתפים איך בונים ידע ומארגנים אותו, איך גורמים להבנה עמוקה ולאהבה למקצוע, וכיצד מחנכים תלמיד לסקרנות ולסבלנות ללמידה. נשאל למה תלמידים מתקשים בנושאים מסוימים או טועים בשאלות מסוימות, ונבין מהן התפיסות השגויות של תלמידים בכל נושא ואיך מטפלים בהן.

מטרות ההשתלמות:

• הכרה לעומק של תוכנית הלימודים בחשמל ומגנטיות.
  • מיפוי מושגים מרכזיים ומגוון האפשרויות של הרצפים בהוראה.
  • היכרות עם תפיסות שגויות ועם קשיי התלמידים בלמידת נושאים מרכזיים בפיזיקה בחטיבה העליונה, מקורותיהם ודרכי התמודדות עימם.
  • הוראה היברידית: היכרות עם דרכי הוראה ושיקולי דעת ביישומן בשיעור, לרבות הדגמות, פעילויות לארגון המושגים, הדמיות, מעבדה ממוחשבת, PETEL ועוד.

למי:

ההשתלמות מיועדת למורים ולמורות לפיזיקה בתחילת דרכם, וכן למורים ותיקים שרוצים להתחדש ולרענן את הידע הפדגוגי שלהם בהוראת הפיזיקה בחטיבה העליונה

מתי:

22 באוגוסט עד ה- 25 באוגוסט 2021