השתלמות בהוראת פיזיקה קוונטית בתיכון

מטרת ההשתלמות

ההשתלמות מיועדת למורים בתיכון המעוניינים להרחיב השכלתם בנושאי הפיזיקה הקוונטית. כמו כן, ההשתלמות מכוונת לפיתוח מערכי הוראה בפיזיקה קוונטית אותם יוכלו המורים להעביר במסגרת ה- 30%. בהשתלמות נלמד חומרים ברמות העמקה שונות, נכיר פעילויות שונות אותן ניתן להעביר בכיתה, נסייר במעבדות באוניברסיטה העברית, ונכיר מודל חדש לארגון ידע פיזיקלי. אין צורך בידע מתמטי מעבר לזה של 5 יח"ל (לא למורים המשתתפים בהשתלמות ולא לתלמידים).

מטרות ההשתלמות:

-          הרחבת היכרות המורים עם נושא הפיזיקה הקוונטית

-          סיוע בהכנת מערכי הוראה למורים המעוניינים ללמד פיזיקה קוונטית

-          הקניה של ארגון חדש של הידע בפיזיקה של המורים אותו יוכלו להקנות לתלמידים

-          היכרות של המורים עם מחקרים עדכניים הנעשים בפיזיקה קוונטית

היקף ההשתלמות

30 שעות לגמול, עם ציון.

קהל היעד

ההשתלמות מיועדת למורי 5 יח"ל פיזיקה.

מבנה השתלמות:

ההשתלמות תתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים (על מקום מדויק תתפרסם הודעה לנרשמים) ובתמיכת המרכז הקוונטי.

מנחי ההשתלמות ותפקידיהם

ההשתלמות תועבר ע"י אפרים ויסמן, ותלווה ע"י ד"ר אבי מרזל, פרופ' יגאל גלילי ופרופ' נדב כץ מהאוניברסיטה העברית.

מטלות ההשתלמות

המשתלמים יתכננו מהלך הוראה בסדר גודל של שיעור-שניים בהוראת פיזיקה קוונטית בתיכון.

התכנון יכלול:

-          התייחסות למקום בתוכנית הלימודים בקוונטים

-          התייחסות לרקע קודם אותו התלמידים צריכים לדעת

-          מהלך שיעור/ים

-          דפי עבודה/ תדריך ניסוי/ עבודה עם סימולציה או כל פעילות רלוונטית אחרת – ברמת גימור כזו שמורים אחרים יוכלו להשתמש בפעילות בעצמם.

-          כלי הערכה להבנת התלמידים

הקבצים הרלוונטיים ישותפו עם שאר המשתתפים בהשתלמות.

ברצון המשתתפים, הפעילויות יעלו למאגר המשותף בפטל.

מועדים

המפגש הראשון יערך בחופשת פסח, ביום ראשון, 5.4.2020, י"א ניסן תש"פ בין השעות 9:00-17:00

המפגש השני יערך בחופשת הפסח, ביום שני, 6.4.2020, י"ב ניסן תש"פ בין השעות 9:00-17:00

המפגש השלישי יערך בחופשת ל"ג בעומר, ביום שלישי, 12.5.2020, י"ח אייר תש"פ בין השעות 9:00-17:00