תכנית הלימודים ויישומה בהוראה – מגלים לקרניים

ריכוז: פרופ' שמעון לויט

 

בעקבות ההצלחה של ההשתלמות בקיץ שעבר החלטנו להתרכז השנה בחלק רלוונטי מאוד להוראה בבית הספר – מהן בעצם הקרניים בספרי הלימוד שאיתם אתם עובדים בכיתה, שמשמשות לתיאור שבירת האור, העדשות ומערכות אופטיות אחרות? איך תיאור הקרניים קשור להתפשטות הגלים האופטיים, שהם בעצם התיאור המדויק של מה שקורה? אם להסתמך על דבריו של אחד המשתתפים בשנה שעברה, בסיום ההשתלמות תרגישו כאילו "החזרנו עטרה ליושנה" בתיאור הקרניים.

 

קהל היעד: מורים לפיסיקה בחטיבה העליונה.

 

ההשתלמות תתקיים בתאריכים:
1 ביולי, 16:00-9:00
2 ביולי, 15:30-9:30
3 ביולי, 16:00-9:00
6 ביולי, 15:00-9:00

במכון דוידסון לחינוך מדעי:
1, 2 ו-6 ביולי בחדר הדיונים הגדול
3 ביולי בכיתה 2

 

התוכנית

  1. נתחיל בשיקולים אינטואיטיביים של הקשר בין גלים וקרניים בתיאורים אופטיים. נבין על סמך דוגמאות ושרטוטים שתיאור הקרניים הוא בעצם תיאור מקורב של התפשטות הגלים. נדון בצורה איכותית מתי מצפים שהקירוב של קרניים, כלומר קירוב של אופטיקה גיאומטרית, ייתן קירוב טוב לתמונה גלית, וגם מהן התופעות שבהן הוא "נשבר".
  2. נראה איך אפשר בעזרת כלים פשוטים להעשיר את תיאורי הקרניים כך שתמונת הגלים שעומדת מאחורי תמונת הקרניים תהיה ברורה ו"מסקרנת" ותעורר שאלות איכותיות רבות. נקיים דיון בכיתה בנושאים האלה.
  3. נביא דוגמאות רבות לתופעות אופטיות, כמו מנהור אור, "פטה מורגנה", ציפוי אנטי-רפלקטורי (Anti-Reflection Coating) וכו' ונתאמן בלהבחין אילו מהתופעות האלה ניתנות לתיאור, מקורב או מדויק, בעזרת הקרניים, ואילו מהם אינן ניתנות לתיאור.

עלות ההשתלמות: 35 ש"ח

 

היקף ההשתלמות: 30 שעות
מוכר לעוז לתמורה
גמול: יש
ציון: יש

 

 

הפנייה לטופס ההרשמה


 


תאריך 1/07/2014 - 6/07/2014
מיקום מכון דוידסון לחינוך מדעי
הדפס