מאז ומעולם היו בני-האדם סקרנים לגלות מה טומנת בחובה הפלנטה. החל בקדמונים שעקבו אחר כוכבי הלכת מהקרקע, וכלה בחלליות המרחפות על פני כדורי הלכת. כתבה בשלושה חלקים. טל ענבר, גלילאו, אתר הידען.
מערכת ייחודית זו תסיים את חייה בקריסה אלימה של בן הזוג לתוך החור השחור בתגלית, שבוצעה באמצעות טלסקופ החלל צ'נדרה ושהתפרסמה בכתב העת נייצ'ר שותפים גם חוקרים ישראליים. מאת: אבי בליזובסקי, אתר הידען.
המדענים ריצ'רד דוקינס ולורנס קראוס מתווכחים בשאלה האם וכיצד יש לדבר עם מאמינים על המדע: האם המטרה היא ללמד מדע או לערער את האמונה? האם אי פעם יוכלו שתי השקפות העולם להעשיר זו את זו? והאם הדת רעה מעצם טבעה? מגזין "סיינטיפיק אמריקן", אתר ynet
חוקרי הפקולטה לפיסיקה ומכון ראסל ברי לננו-טכנולוגיה בטכניון הצליחו להוכיח כי גם אטומים, ולא רק אלקטרונים, מסוגלים לעבור מחסום. בכך הוסיפו נדבך חשוב לאפקט ג'וזפסון משנת 1962. פרופסור בריאן ג'וזפסון קיבל פרס נובל על תגליתו. כך מגלה כתב העת המדעי היוקרתי "נייצ'ר" בגליונו האחרון. אתר הטכניון.
אלברט פרט מצרפת ופיטר גרינברג מגרמניה הם הזוכים בפרס נובל לפיסיקה לשנת 2007, על תגלית שהובילה להתקדמות בפיתוח הדיסקים הקשיחים. אבי בליזובסקי, אתר ynet.
לקהילת המדע יש גם חוש הומור ומול פרס הנובל מוצע פרס האיג-נובל. פרס זה ניתן על מחקרים מדעיים שקודם כל גורמים לנו לצחוק ורק אח"כ לחשוב. השנה בטרם סיימו להכריז על כל זוכי פרס הנובל לשנה זו נערך טקס פרסי האיג-נובל. פרס האיג-נובל בתחום הפיזיקה הוענק השנה למחקר משותף מהרווארד וסנטיאגו (צ'ילה) שגילה כיצד סדינים מתקמטים.