30/70

כאן תמצאו קישורים ותיאורים של חומרים מתאימים להערכה חלופית, במסגרת התוכנית "30-70".כל החומרים הם בנושאי הרחבה של תוכנית החובה.
אסטרונומיה בפעולה

אתר אסטרונומיה בפעולה http://www.aastro.net נועד לקדם את הידע באסטרונומיה בקרב תלמידי תיכון וחטיבות ביניים.
מוזיקה ופיזיקה

קיים קשר הדוק בין כלי נגינה ופיזיקה. בדף זה תמצאו מידע רחב לגבי כלי נגינה והר=קשר שלהם להבנת נושאים בפיזיקה
ליקויי ראיה

לקות ראייה או ראייה ירודה מוגדרת כפגיעה קשה בחדות ראייה או בשדה הראייה, שאינה ניתנת לתיקון באמצעות משקפיים רגילים או עדשות מגע

טיפול בבעיות אלו מצריך התאמת עזרי ראיה אופטיים ואלקטרוניים
דיודה פולטת אור

דיודה פולטת אור (LED - Light-Emitting Diode) היא דיודה אשר בעת מעבר זרם חשמלי דרכה פולטת אור בספקטרום צר. דיודות מסוג זה הן הרכיב העיקרי בנוריות חיווי וכן בנורות לד, והן נמצאות גם בטלפונים סלולריים, בצגי טלוויזיה וצגי מחשב מסוימים, ובמכשירים אחרים
האפקט הפוטואלקטרי

סרטון מלווה בהסברים על האפקט הפוטואלקטרי. קיים דף עבודה מלווה לסרטון - אפשרות לעבודה בכיתה בקבוצות או לחילופין לשיעורי בית

כמו כן מצורפים קישורים להרחבת ידע בנושא האפקט הפוטואלקטרי
ניתוח מתמטי של סרטון וידאו ללימוד נושא וקטורים

מטרות:
o הכרת המשמעות וההגדרה של וקטור ההעתק, וקטור המהירות ווקטור התאוצה במרחב דו מימדי
o יכולת להציג וקטורים אלו בהצגה פולרית והצגה קרטזית
o חישוב הגדלים בצורה גאומטרית ובצורה אלגברית
o יכולת יישום המושגים הנ"ל לתיאור תנועה אמתית שהם מכירים במרחב הדו ממדי.
By Palm, Inc. (www.palm.com) [GPL

שימוש בטלפון חכם להנעת למידה

תיאור הפעילויות: תלמידים רבים לא מזהים או מקשרים בין הטלפון החכם לאפשרות למידה, ולא בגלל חוסר מוטיבציה. כאשר חושפים לפנהם את האפשרויות הם פעמים רבות שמחים להיעזר ולחקור בעזרת המכשיר שנמצא בכיסם תמיד. פעמים רבות הם מאמצים את צורת החשיבה החדשה ומשתמשים בטלפון לחקירה עצמאית.
שמש אדומה

במסגרת הפעילות התלמידים מקבלים קישור למילות שיר שאנו בוחרים. מתוך השיר הם בוחרים תופעות פיזיקליות ומסבירים אותם במצגת קצרה או בתוצר אחר (שיר, הופעה, ספרון).
צילום תופעות פיזיקליאות

דרישות מוקדמות: מיומנויות צילום בסיסיות, מיומנויות חיפוש מידע ויכולת תמצות וסיכום
מטרת פעילות זו לחשוף את תלמידי כיתות יוד שעדיין לא בחרו במגמה ליופי ולרלוונטיות של מקצוע הפיזיקה תוך השתתפות בתחרות נושאת פרסים. הפעילות מעבירה מסר חשוב: הפיזיקה מצויה מסביב, בכל מקום, צריך רק ללמוד להתבונן ולחפש.
מקור: שטרסטוק

פרויקט אנימציה

פרויקט האנימציה נעשה כפעילות סיכום ללימוד קינמאטיקה בכיתה יוד. הפרויקט נעשה על ידי 3 מורים ב 3 כיתות בקבוצות של 2-4 תלמידים. לרשות התלמידים עמדו : מצלמה על חצובה, מחשב אישי ובו תכנת ”Excel" ותכנה" "movie maker .
שומעים פיזיקה

היוזמה "שומעים את הפיזיקה" מבטאת את הקשר בין פיזיקה למוזיקה באמצעות בניית מודלים של כלי נגינה שונים ומגוונים המתבססים על העקרונות הפיזיקליים שאותם למדו התלמידים בכיתה. למידה בדרך זו נתפסת בקרב התלמידים כחווייתית ומהנה ומפחיתה את הרתיעה ממורכבות החומר התיאורטי.