מביאים את מאיץ החלקיקים לכיתה 2017

אם רציתם לדעת על הנעשה במאיץ החלקיקים, להעמיק את הידע בתחום ולהביאו לכיתת הלימוד שלכם, אתם מוזמנים להירשם להשתלמות מורים ייחודית הנעשית בשיתוף הפיקוח על הוראת הפיזיקה, מרכז שוורץ/רייסמן, מכון ויצמן למדע – הפקולטה לפיזיקה והמרכז למחקר פיזיקת חלקיקים CERN (במסגרת ההשתלמות יגיעו לארץ פיזיקאים חוקרים מ- CERN).

בהשתלמות זו תחשפו למחקר העכשווי הנעשה ב- CERN, תשמעו הרצאות, תחוו ותתנסו בסדנאות ופעילויות המיועדות לתלמידים ותחשפו לאפשרויות השונות שניתן לבצע עם הכיתה ומאיץ החלקיקים הכוללות ביקורים וירטואליים וניתוח נתוני אמת של גלאי המאיץ.

קהל יעד:

ההשתלמות מיועדת למורים לפיזיקה בחט"ע המעוניינים להעמיק את הידע שלהם בנושא פיזיקת חלקיקים ולחשוף את התלמידים שלהם בעזרת פעילות שונות וחווייתיות ומידע כיצד ניתן להוציא משלחות תלמידים למרכז לחקר פיזיקת חלקיקים CERN.

מבנה ההשתלמות:

להשתלמות שלושה חלקים:

• חלק א' – יומיים במרכז שוורץ/רייסמן
    בתאריכים 9+10 באוק' 2017 מפגש של יומיים שיועברו בהם הרצאות וסדנאות למורים.
  • חלק ב' – מפגש מקוון (לא סינכרוני)
    בחלק זה עליכם להשתתף במשימה מקוונת (לא סינכורני) וכן להעביר פעילות לתלמידים שלכם בנושאים שנחשפתם ביומיים הראשונים. הפעילות שיהיה עליכם להעביר היא מהפעילויות שתחשפו אליהם ביומיים הראשונים.
  • חלק ג' – יום השתלמות במרכז שוורץ/רייסמן
    בחופשת חנוכה ניפגש ליום הכולל מפגש עם פיזיקאים שיגיעו במיוחד מ-CERN. המפגש יתקיים  ביום ב' 18.12 ויכלול הרצאות על CERN, מבנה המאיצים ומבנה הגלאים במקום. כמו כן, במפגש יוצגו הפעילויות שהעברתם בכיתה והתובנות שעלו בעקבות הפעלתם.

מידע נוסף

• ההשתלמות מוכרת לגמול עם ציון בהיקף של 30 שעות במסגרת עוז לתמורה.
  • על מנת להירשם להשתלמות יש למלא את השאלון בקישור הבא. (טופס רישום זה נועד להיערך לכמות הנרשמים וטופס רישום רשמי להשתלמות יישלח בהמשך).

לשאלות ובירורים ניתן ליצור קשר עם קובי שורצבורד במייל sh_kobi@leobaeck.net .

לוגוים של מכון ויצמן למדע,CERN, ליאו באק, מרכז שוורץ רייסמן לחינוך מדעי

לו"ז