מורי הפיזיקה מציעים מועמדים לפרס עמוס דה-שליט למורה מצטיין – תשע"ח

קרן עמוס דה-שליט ומכון ויצמן למדע מעניקים מדי שנה פרס למורה מצטיין לפיזיקה.

מטרת הפרס היא להביע הערכה ולעודד מורים אשר בעבודתם תרמו ותורמים להוראת הפיזיקה בארץ ולהעמדת דורות של בוגרים סקרנים ובעלי חשיבה ביקורתית.

על מנת להגדיל את מעורבותכם באיתור מועמדים לפרס עמוס דה-שליט למורה מצטיין, נבקשכם לרשום למטה שמות של עד שלושה מעמיתיכם המתאימים לקבל את הפרס. (מורים מוזמנים להציע גם את עצמם). נשמח לקבל הצעותיכם עד לתאריך 29.9.17.

מועמדים לקבלת פרס עמוס דה-שליט יכולים להיות מורים אשר לימדו פיזיקה במשך חמש שנים לפחות, בחטיבה העליונה. המורה המצטיין נבחר על-ידי ועדה בה משתתפים נציגים של הפקולטה לפיסיקה והמחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע ומורים. הוועדה מתייחסת בעיקר לקריטריונים הבאים:

1. קירוב תלמידים ללימודי הפיזיקה: פעילויות להגדלת כמות הבוחרים, מתן מענה לצרכי אוכלוסיות תלמידים שונות, תמיכה פרטנית בתלמידים, יצירת אקלים כתה חינוכי קשוב ותומך וכו'.
  2. פיתוח והפעלה של דרכי הוראה חדשניות בכיתה, במעבדה או מחוץ לכתלי ביה"ס.
  3. העשרה: פרויקטי חקר, חשיפה למדע עדכני וכו'
  4. שיתוף פעולה, עזרה והדרכה למורים עמיתים

לחצו כאן על מנת להמליץ על מועמדים/ות לפרס

תודה על שיתוף הפעולה
ועדת הפרס

في كل سنة يمنح صندوق عاموس دي-شليط (עמוס דה-שליט) ومعهد وايزمن للعلوم جائزة معلم الفيزياء المتفوق.

الهدف من الجائزة هو تقدير وتشجيع المعلمين على عملهم وعلى مساهمتهم في تدريس الفيزياء في البلاد ولإنتاج أجيال لخريجين فضوليين وذوي تفكير ناقد.

من أجل اشراككم بتحديد المرشحين للجائزة على اسم عاموس دي-شليط للمعلم المتفوق، نطلب منكم التوصية في أسفل الصفحة على معلمين زملاء لكم ترونهم مناسبين للحصول على الجائزة. (يمكنكم ايضاً الترشح للجائزة وتسجيل اسمكم). عليكم تسجيل حتى ثلاثة أسماء. يجب بعث عرضكم حتى تاريخ 29.9.2017.

يجب أن تكون اقدمية على الأقل خمس سنوات في تدريس الفيزياء في المرحلة الثانوية للمرشحين للحصول على جائزة عاموس دي-شليط. لجنة مكونة من معلمي فيزياء وممثلين من كلية الفيزياء وقسم تدريس العلوم في معهد وايزمن للعلوم سوف تقوم باختيار المعلم المتفوق وفق المعايير الاتية:

1. تشجيع الطلاب لدراسة الفيزياء: فعاليات لزيادة عدد الطلاب في فرع الفيزياء، التعامل مع احتياجات مجموعات طلابية مختلفة بشكل مناسب، ومساعدة فردية للطلاب، انتاج جو تربوي وتعليمي داعم ومساعد في الصف وغيرها.
  2. تطوير وتفعيل طرق تدريس عصرية في الصف، في المختبر أو خارج إطار المدرسة.
  3. إثراء: مشاريع بحث علمي، فعاليات لمواكبة العلوم العصرية وغيرها.
  4. التعاون ومساعدة وارشاد المعلمين الجدد.

المرشحين المقترحين انقر هنا

شكراً لكم على تعاونكم